Арсенал победи Челси играят с 3:1 на Емирейтс в мач от 34-я кръг

...
Арсенал победи Челси играят с 3:1 на Емирейтс в мач от 34-я кръг
Коментари Харесай

Арсенал се върна на пътя на победите след успех в дербито с Челси

Арсенал победи Челси играят с  3:1  на " Емирейтс " в мач от 34-я кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Габриел Жезус и Мартин Йодегар, който означи две попадения, а за гостите прецизен бе Нони Мадуеке. С тази победа Арсенал се връща на първата позиция с актив от 78 точки, две пред Манчестър Сити, само че и с два мача повече. Челси остава на 12-а позиция с 39 пункта на сметката си.

В първите 15-на минути Арсенал владееше повече топката, като бе по-активният тим и опитваше да затрудни тима на Челси, който се бе прибрал и се отбраняваше солидно. Първата по-сериозна заплаха бе за домакините, като пристигна след центриране, при което Букайо Сака се извиси във въздуха и стреля с глава, само че Кепа реагира превъзходно и отрази.

В 18-а минута Мартин Йодегор получи на границата на наказателното поле и не се поколеба да насочи мощен удар, който се трансформира във феноменал гол. Кепа нямаше късмет да реагира в обстановката - 1:0 за Арсенал.

Само седем минути по-късно Челси имаше опция да изравни, откакто Бен Чилуел получи превъзходен пас от Нголо Канте, а британският национал навлезе в наказателното поле и опита удар по диагонала, само че Аарън Рамсдейл блесна с феноменално избавяне. 

В 31-а минута Мартин Йодегор още веднъж бе подложен с доста пространство на чиста позиция и капитанът на " артилеристите " се освободи отлично, като показва страховит завършващ удар в десния ъгъл на Кепа - 2:0 за Арсенал.

Три минути по-късно се получи безредие в наказателното поле на Челси, като Габриел Жезус беше най-съобразителен и изстреля отскочилата топката, попаднала при него в долния ляв ъгъл на вратата - 3:0 за Челси.

Пет минути след началото на втората част Арсенал можеше още веднъж да осъществя, откакто Габриел Жезус стреля с глава при корнер, а Кепа не съумя да се намеси добре, само че Тиаго Силва реагира ужасно на голлинията, като съумя да почисти. В 53-а минута " артилеристите " проведоха страхотна контраофанзива, при която най-после Букайо Сака овладя и отклони към Гранит Джака, който с лекост преодоля Уесли Фофана и стреля, само че Кепа блесна с необикновено избавяне.

В 57-а минута Букайо Сака направи превъзходен самостоятелен пробив и реши да стреля от отдалеченост, само че топовният му шут с левия крайник прелетя малко настрана от лявата греда на Кепа. В 65-а чинута Мадуеке получи необикновен пас в наказателното поле от Матео Ковачич, като крилото на Челси овладя добре, отскубвайки се от Зинченко и съумя да приключи около Рамсдейл, с цел да понижи резултата - 3:1.

В 84-а минута Мартин Йодегор получи страховит пас в противниковото наказателно поле и опита удар с левия крайник, само че Кепа още веднъж бе на равнище и съумя да избие настрана с една ръка.

 

Арсенал е в ужасяваща форма, като е в серяи от четири мача без победа. Тимът на Микел Артета съвсем през целия сезон бе преди всичко във Висшата лига, само че към този момент изостава с точка и мач повече зад Манчестър Сити. Контузията на Уилям Салиба оказа съществено въздействие върху играта на " артилеристите ", които имат една суха мрежа от 12-и март насам. Победата за Арсенал е наложителна, в случай че желае да резервира и минимални шансове за купата.

Челси прави сезон, който ще желае да не помни оптимално бързо. " Сините от Лондон " са отвън топ 10, като се намират в ужасяваща форма, имайки пет следващи загуби във всички шампионати, а последната победа на отбора на Франк Лампард е от 11-и март. Челси има един маркиран гол във всички шампионати от 1-и април насам. Победа в лондонското дерби с Арсенал може да е от ключове значение за отбора, който се нуждае от самочувстие.

Стартови сформира:

Арсенал:  1. Аарън Рамсдейл, 35. Олександър Зинченко, 6. Габриел Магаляеш, 15. Якуб Кивиор, 4. Бен Уайт, 34. Гранит Джака, 22. Жоржиньо, 8. Мартин Йодегор, 19. Леандро Тросар, 7. Букайо Сака, 9. Габриел Жезус

Треньор:  Микел Артета

Челси:  1. Кепа Арисабалага, 21. Бен Чилуел, 6. Тиаго Силва, 33. Уесли Фофана, 28. Сезар Азпиликуета, 5. Енцо Фернандес, 8. Матео Ковачич, 7. Нголо Канте, 17. Рахим Стърлинг, 31. Нони Мадуеке, 9. Пиер-Емерик Обамеянг

Треньор: Франк Лампард
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР